dilluns, 22 de desembre del 2008

VISITA AL PARLAMENT 22 DE SETEMBRE

El passat 22 de setembre, l’Ajuntament va organitzar una trobada al Parlament de Catalunya amb tots els partits polítics que hi estan representats.

Hi varen assistir una representació de cada grup municipal i dos membres del col·lectiu per la independència de Medinyà.

L’alcalde, el Sr. Narcís Cassasa, i el diputat gironí del PSC Josep Antoni Donaire varen actuar d’amfitrions, acompanyant-nos en les trobades amb els diferents representants de cada partit polític. El Col·lectiu i els diferents regidors vàrem poder explicar els trets més importants que, segons el nostre entendre, fa que Medinyà sigui un poble amb entitat pròpia, diferent de Sant Julià.

En les diferents reunions, exposàrem el fets històrics més importants des de que Medinyà va tenir constància escrita, el 1017 fins el 1972 a les darreries del franquisme, quan Medinyà va ser annexionat a Sant Julià de Ramis. Vam confirmar el sentiment de pertinença, de la majoria d’habitants de Medinyà, que mai s’ha perdut i encara és viu i esperonat.

També vam analitzar les barreres geogràfiques del poble, la collada de la costa Roja i la vall del Terri. I, en l’aspecte més administratiu, vam destacar el que representa – i pot representar- l’increment demogràfic i econòmic que pot experimentar Medinyà. La transformació que tindrà el poble, degut al desdoblament de la NII, la nova entrada de l’autopista, la proximitat del polígon de Celrà, etc., Tot això pot convertir Medinyà en un nus de comunicacions molt important al nord de Girona.

El nostre poble entrarà en una evolució comercial, social i comunicativa, que necessitarà d’una administració municipal independent i propera, per poder gestionar tots aquests recursos de Medinyà des de Medinyà.

Els diferents representants dels cinc grups polítics del Parlament de Catalunya, varen expressar el seu suport perquè Medinyà pugi tornar a ser independent. Tots varen valorar molt positivament que tots els grups municipals estiguessin d’acord i sobretot, el fet que Medinyà ja disposés de tots els serveis diferenciats de Sant Julià: l’escola, la escola bressol, el dispensari mèdic, el centre social, la biblioteca, la parròquia, la farmàcia, etc.

Per últim, varen suggerir la possibilitat d’aconseguir la independència en un futur immediat mitjançant una proposició de llei per modificar l’actual llei de demarcació territorial de Catalunya o més endavant, quant es modifiqués el mapa de la divisió territorial de Catalunya.

Des de el Col·lectiu, volem aprofitar aquest moment de recolzament general per fer una crida a tot el poble i, sobretot a tots els grups municipals per continuar endavant amb aquest esperit d’unanimitat, que es respirava el passat 22 de setembre al Parlament. Amb aquesta avinentesa i proximitat afrontem la nova situació i ens en congratulem.

Ara el que ens cal és que la Comissió de Delimitació Territorial de Catalunya informi favorablement l’expedient de creació de la EMD, aquest serà el primer pas per aconseguir la independència i començar a gestionar-nos els nostres propis recursos i necessitats. De seguir tots units, la independència serà aviat una realitat i farem de Medinyà un gran poble i municipi!